Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε τα σεντόνια σας;

by White Fabric

Έχουμε συνηθίσει να πλένουμε τα ρούχα μας όποτε το καλάθι άπλυτών είναι γεμάτο και δεν έχουμε τίποτα να φορέσουμε. Ενδέχεται να σκουπίσουμε τον πάγκο της κουζίνας μετά το πλύσιμο των πιάτων με την πετσέτα κουζίνας και να την αφήσουμε να στεγνώσει μέχρι την επόμενη χρήση. Οι περισσότεροι από εμάς θα 🏃‍♀️τρέξουμε με το ξεσκονόπανο στις επιφάνειες του σπιτιού μας όταν αρχίσει να εμφανίζεται ορατή σκόνη.

Αλλά στο τέλος μιας κουραστικής μέρας, είναι εύκολο να πέσετε στο 🛏️ κρεβάτι χωρίς να σκεφτείτε τα σεντόνια σας. Λοιπόν, πόσο συχνά πρέπει να τα αλλάζετε;  
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Εθνικού Ιδρύματος Ύπνου, το 91% των ανθρώπων αλλάζουν τα σεντόνια τους κάθε δεύτερη εβδομάδα. Αν και αυτός είναι ένας κοινός κανόνας, εμείς θα σας αποδείξουμε ότι το εβδομαδιαίο πλύσιμο είναι απαραίτητο! Κι αυτό επειδή τα σεντόνια σας μπορούν να συσσωρεύουν πολλά πράγματα που δεν μπορείτε να δείτε: χιλιάδες νεκρά κύτταρα του δέρματος, ακάρεα σκόνης κα.

Παράγοντες που απαιτούν συχνότερο πλύσιμο

  • Έχετε αλλεργίες, 🤧 άσθμα ή είστε ευαίσθητοι στη σκόνη 
  • Ιδρώνετε υπερβολικά κι αυτό βγαίνει προς το έξω :)
  • Έχετε παρέα κάποια βράδια το 🐈 κατοικίδιό της οικογένειας
  • Σας πιάνουν λιγούρες και 🥡 τρώτε στο κρεβάτι
  • Μετά από μια κουραστική ημέρα πέσετε στο κρεβάτι χωρίς ντους – αν ξεχαστείτε βρε αδελφέ :\
  • Αν κοιμάστε όπως σας γέννησε 👶 η μαμά σας 

 

Τι γίνεται αν δεν το κάνετε;

Το να μην πλένετε τα σεντόνια σας τακτικά σας εκθέτει στους μύκητες, τα βακτήρια, σωματικές εκκρίσεις, ιδρώτα και κύτταρα του δέρματος που δεν ακούγονται ωραία! Αυτό δεν θα σας κάνει απαραίτητα άρρωστους αλλά θεωρητικά, μπορεί. Θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει έκζεμα ή τοπική δερματίτιδα και σίγουρα δε θα έχετε ένα αναλαφρο ύπνο 💤 με όλες τις ευεργετικές τους ιδιότητες.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος πλύσης για τα σεντόνια σας;

Συνιστάται να πλένονται σε ζεστό νερό - όσο πιο ζεστό είναι το νερό, τόσο περισσότερα βακτήρια και αλλεργιογόνα απομακρύνετε - και σύμφωνα με τις οδηγίες φροντίδας της ετικέτας. Το στεγνωτήριο θα απογειώσει την αποστείρωση τους ή το καυτό σίδερο το οποίο θα βελτιώσει και την όμορφη εικόνα τους.
 

Πως να διατηρείτε τα σεντόνια καθαρά μεταξύ των πλύσεων

  • Κάνετε 🚿 ντους πριν από το κρεβάτι – θα χαλαρώσετε και θα απολαύσετε τα προνόμια ενός καλού ύπνου
  • Αποφύγετε τον ύπνο μετά από γυμναστική – επιλέξετε ένα αναζωογονητικό μπάνιο
  • Αφαιρέστε το μακιγιάζ πριν πάτε για ύπνο – μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια!
  • Αποφεύγετε να βάζετε λοσιόν, κρέμες ή λάδια ακριβώς πριν από το κρεβάτι – περιμένετε να απορροφηθούν – αυτό είναι και το νόημα.
  • Αφαιρέστε τις 🧦 κάλτσες σας πριν ανεβείτε στο κρεβάτι – δε τις χρειάζεστε αν έχετε ένα ζεστό πάπλωμα!

 

...και τα υπόλοιπα σκεπάσματα;

Άλλα κλινοσκεπάσματα, όπως κουβέρτες και παπλώματα, πρέπει να πλένονται κάθε δύο - τρεις εβδομάδες. Μια πρόσφατη μελέτη που αξιολόγησε τη μυκητιακή μόλυνση στα κρεβάτια διαπίστωσε ότι τα μαξιλάρια, ειδικά τα πουπουλένια είναι πρωταρχική πηγή μυκήτων και πρέπει να αντικαθίστανται κάθε χρόνο. Η χρήση ενός προστατευτικού μαξιλαριού μπορεί να μειώσει στο ελάχιστο τη σκόνη και τα βακτήρια. Τέλος, τα παπλώματα μπορούν να  έχουν διάρκεια ζωής έως και 5 χρόνια όταν χρησιμοποιούνται με κάλυμμα και πλένονται τακτικά.

_______

Αν σας πείσαμε με τα παραπάνω κι αποφασίσατε να πλένετε πιο τακτικά τα σεντόνια σας, αναρωτηθείτε αν έχετε αρκετά σεντόνια για τις εβδομαδιαίες αλλαγές και δημιουργήστε ένα καταφύγιο ύπνου ιδανικό για εσάς και τους αγαπημένους σας! Διαλέξτε σεντόνια από τη συλλογή μας από 100% βαμβάκι που είναι διαθέσιμα σε μονή και υπέρδιπλη διάσταση, μονόχρωμα ή εμπριμέ!

 

 


Σχόλια Παραγγελίας

Τα σχόλια σας για να δημοσιευτούν, πρώτα θα ελέγχονται, σας ευχαριστούμε πολυ!

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.