Πώς να παραμείνετε ζεστοί & άνετοι στο σπίτι τις κρύες μέρες

by White Fabric
Όταν πέφτει η θερμοκρασία, χρειάζεται το σπίτι μας να είναι όσο το δυνατόν πιο ζεστό και φιλόξενο!  Από τη μόνωση έως τη διακόσμηση του σπιτιού που θα μας κάνουν να το αισθανόμαστε πιο ζεστό, υπάρχουν πολλοί τρόποι για δημιουργήσουμε το σπίτι των ονείρων μας και τους ψυχρούς χειμερινούς μήνες! Διαβάστε παρακάτω για μερικές βασικές συμβουλές που θα προετοιμάσουν το σπίτι σας, ώστε να παραμείνετε άνετα και «χουχουλιάρικα»

______

Συνετό θα ήταν να προετοιμάσετε το σπίτι σας πριν φτάσει πολύ κοντά στις κρύες μέρες. Ξεκινήστε επιθεωρώντας τον φούρνο σας από έναν επαγγελματία για να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι σε καλή κατάσταση λειτουργίας. Είναι επίσης μια εξαιρετική στιγμή για να αλλάξετε το φίλτρο αέρα για να διατηρήσετε την ομαλή λειτουργία του συστήματός σας. Η διασφάλιση ότι το σύστημα θέρμανσης του σπιτιού σας λειτουργεί όπως θα έπρεπε είναι ο καλύτερος τρόπος προετοιμασίας πριν φτάσει ο χειμώνας. Εάν οι πόρτες και τα παράθυρά σας είναι παλιά, δεν θα σας βοηθήσει να ζεσταθείτε. Η σωστή μόνωση γύρω από όλες τις πόρτες και τα παράθυρα εμποδίζει τη διαφυγή του ζεστού αέρα και τον κρύο εξωτερικό αέρα από το να μπει μέσα. Ελέγξτε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες σας και αναζητήστε σημάδια φθαρμένων σφραγίδων γύρω από τα κουφώματα. Μην ξεχάσετε να ελέγξετε και την πόρτα του γκαράζ, αν δεν είναι σωστά σφραγισμένη, μπορεί να κάνει ολόκληρο το σπίτι πιο κρύο.

Κι αφού διασφαλίσετε τα παραπάνω -  Κρατήστε το ζεστό!

👉Εδώ θα βρείτε συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε άνετοι, ακόμη και όταν οι θερμοκρασίες αρχίζουν να πέφτουν έξω:
  • Κουβέρτες: Τώρα είναι η εποχή του χρόνου για να εφοδιαστείτε με κουβέρτες που θα σας κρατήσουν ζεστούς αυτόν τον χειμώνα. Μια χοντρή, απαλή κουβέρτα είναι ένας εξαιρετικός σύντροφος όταν είστε κουλουριασμένοι στον καναπέ παρακολουθώντας μια ταινία ή διαβάζοντας ένα βιβλίο. Αναζητήστε κουβέρτες από φυσικά υλικά όπως μαλλί ή βαμβάκι, με χοντρή πλέξη και απαλή υφή - θα κρατήσουν το σώμα σας ζεστό ενώ κάνετε έναν γλυκό ύπνο στον καναπέ ή χαλαρώνετε στο τζάκι.

         Η πλούσια συλλογή μας από πλεκτές κουβέρτες είναι σε έκπτωση και με παράδοση 2 έως 3 ημέρες!
  • Χαλιά: Ένα χαλί από δέρμα ή συνθετική γούνα που θα καλύψει την επιφάνεια κάτω από το κρεβάτι σας, δίπλα από το τζάκι ή ακόμα και στον καναπέ είναι ένας έξυπνος τρόπος για να ζεστάνετε τα πόδια σας μόλις τα ακουμπήσετε στο δάπεδο, τη μοκέτα ή την ξύλινη επιφάνεια.

  • Κλινοσκεπάσματα: Ο χειμώνας είναι η εποχή για να ανανεώσετε τα κλινοσκεπάσματα σας με κάτι πιο ζεστό. Τα φανελένια σεντόνια και οι μαξιλαροθήκες κάνουν εξαιρετική δουλειά για να κρατούν το σώμα σας ζεστό ενώ κοιμάστε. Αναζητήστε ένα παχύ πάπλωμα από μαλλί ή πούπουλο, το οποίο είναι υποαλλεργικό κι έχει μονωτικές ιδιότητες. Μπορείτε επίσης να στρώσετε το κρεβάτι σας ώστε να μπορείτε να το προσαρμόσετε στο επιθυμητό επίπεδο ζεστασιάς. Ένα θερμαινόμενο επίστρωμα μπορεί επίσης να είναι μια έξυπνη λύση, ειδικά αν έχετε την τάση να κρυώνετε ενώ κοιμάστε!

          

  • Εμφάνιση στο σπίτι: Διατηρήστε τα πόδια σας άνετα και ζεστά στο σπίτι με ένα ζευγάρι ζεστές κάλτσες και καλές παντόφλες. Προτιμήστε ζεστά και μαλακά ρούχα από ελαφρύ υλικό όπως fleece ή ελαφρύ μαλλί. Μη ντύνεστε σα «κρεμύδια» και δώστε λίγο χρόνο στο σώμα σας για να έρθει στη σωστή θερμοκρασία όταν αλλάζετε δωμάτιο.
  • Διακόσμηση: Αφήστε τα φωτάκια από τα Χριστούγεννα! Είμαστε σίγουροι ότι όλοι αγαπάτε τη ζεστή λάμψη των φώτων του χριστουγεννιάτικου δέντρου όσο κι εμείς κι όταν το δέντρο κατεβαίνει, μας λείπει πραγματικά αυτή η απαλή, ζεστή λάμψη. Ξέρετε όμως τι; Σκεφτήκαμε ότι μόνο και μόνο επειδή δεν υπάρχει δέντρο, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρχουν τα φωτάκια του! Κρατήστε μια-δυο γιρλάντες με φωτάκια και τοποθετήστε τες στον μπουφέ, την βιβλιοθήκη ή και το τζάκι! Μια ακόμα υπέροχη ιδέα είναι να τα στολίσετε στον ευκάλυπτο ή τον αναρριχόμενο Πόθο – το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει! Τα περισσότερα τροφοδοτούνται με μπαταρίες, αλλά μπορείτε να βρείτε και με ρεύμα.

💡και μερικές συμβουλές που θα φανούν χρήσιμες!

Κλείστε τις πόρτες στα δωμάτια που δεν χρησιμοποιείτε για να διατηρείτε ζεστό αέρα στα μέρη που βρίσκεστε. Εάν αφήσετε όλες τις πόρτες ανοιχτές, θερμαίνετε άσκοπα δωμάτια που δεν χρησιμοποιείτε.
Ανοίξτε τις κουρτίνες σας κατά τη διάρκεια της ημέρας για να αφήσετε τη ζεστασιά από τον ήλιο να μπει μέσα. Κλείστε τις κουρτίνες το βράδυ για επιπλέον μόνωση ενάντια στο κρύο.
Απολαύστε ζεστά γεύματα και πιείτε ζεστά ροφήματα όπως τσάι, καφέ ή ζεστή σοκολάτα. Το να τρώτε και να πίνετε ζεστά πράγματα θερμαίνουν τη θερμοκρασία του πυρήνα σας και σας δίνουν μια αίσθηση άνεσης.
Περάστε χρόνο μαζί ως οικογένεια σε ένα δωμάτιο. Η συλλογική θερμότητα του σώματός σας θα κρατήσει το δωμάτιο πιο ζεστό. Εξάλλου, το φθινόπωρο και ο χειμώνας είναι η ιδανική περίοδος για να επανασυνδεθείτε ως οικογένεια.
Με αυτές τις συμβουλές, θα απολαμβάνετε να περνάτε χρόνο στο σπίτι, ανεξάρτητα από το τι φέρνει ο καιρός.
______

 

MADE IN GREECE

Affordable Luxury


Σχόλια Παραγγελίας

Τα σχόλια σας για να δημοσιευτούν, πρώτα θα ελέγχονται, σας ευχαριστούμε πολυ!

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.