Συμβουλές & τεχνάσματα για εύκολο σιδέρωμα

by White Fabric

Κάθε νέα συλλογή για εμάς σημαίνει φωτογράφηση και πολύ σίδερο! Μία μικροσκοπική πτυχή σε μια μαξιλαροθήκη  ή σε ένα κουβερλί,  θα εμφανιστεί στη φωτογραφική μηχανή και θα καταστρέψει τη φωτογραφία 😕 με αποτέλεσμα να έχουμε πάντα το σίδερο ατμού «ετοιμοπόλεμο» σε κάθε κλικ. Κατά συνέπεια, μετά από αρκετά χρόνια σιδερώματος στις φωτογραφήσεις, έχουμε ανακαλύψει πολλά έξυπνα τεχνάσματα σιδερώματος που θα μοιραστούμε μαζί σας.

#1 Επενδύστε σε ένα σίδερο ατμού!

Το σίδερο ατμού είναι ο πρωταθλητής στα σίδερα. Μόλις το χρησιμοποιήσετε, ποτέ δεν θα επιστρέψετε σε ένα συνηθισμένο σίδερο. Γιατί η δύναμη του ατμού εξαφανίζει τις πτυχές σε δευτερόλεπτα, ώστε να μπορείτε να έχετε ένα καλό αποτέλεσμα σε χρόνο ρεκόρ.

Όταν έρθει η ώρα για την αγορά ενός νέου ατμοσίδερου, σας έχουμε μια λίστα με προϋποθέσεις :

  • Παραγωγή ατμού (120 gr / min)
  • Ελαφρύ - μη ζυγίζει κι έναν τόνο
  • Μεγάλη δεξαμενή νερού – για να μη το γεμίζετε συνεχώς
  • Λαβές μεταφοράς – για να το μεταφέρετε με ευκολία

#2 Αγοράστε μια αξιοπρεπή σανίδα σιδερώματος – κοινώς σιδερώστρα!

Δεν είχαμε καταλάβει πραγματικά τη διαφορά που μπορεί να κάνει στη διαδικασία του σιδερώματος, μέχρι που χρησιμοποιήσαμε μια Brabantia 😲 

 Δείτε 👇

Τόσο ψηλή με αποτέλεσμα να έχουμε σωστή θέση για την πλάτη μας. Πολύ φαρδιά επιφάνεια, ώστε να μπορούμε να σιδερώνουμε  μια μεγάλη επιφάνεια υφάσματος κάθε φορά και λειτουργία που διασφαλίζει  ότι ο ατμός θα περάσει μέσα από τις ίνες. Στιβαρή ποιότητα κατασκευής που την καθιστά ανθεκτική στο χρόνο. Μη χρησιμοποιείτε σανίδες που έχουν μια λεπτή αφρώδη κάλυψη στο επάνω μέρος! Σίγουρα θα σας έχει συμβεί όταν σιδερώνετε σεντόνια, να παίρνουν το σχήμα του πλέγματος κι εσείς να παλεύετε να το εξαφανίσετε! Χάσιμο χρόνου – δε θα καταφέρετε ποτέ! Επιλέξτε να έχει μια πρόσθετη μαλακή επένδυση που εξασφαλίζει εύκολο και χωρίς σημάδια αποτέλεσμα.

#3 Άλλα μικρά τεχνάσματα σιδερώματος👇

Βεβαιωθείτε ότι έχετε τη σωστή ρύθμιση θερμότητας 🌡️ ανάλογα το ύφασμα. Συνήθως αρχίζουμε με όλα τα ευαίσθητα και μεταξωτά, στη συνέχεια σιδερώνουμε τα βαμβακερά και τα τζιν τελευταία.

Όταν έχετε να σιδερώσετε 🧵 ευαίσθητα ρούχα  με πολλά κουμπιά ή κεντήματα, τοποθετήστε μια καθαρή πετσέτα τσαγιού από πάνω - αποφεύγοντας την κίνηση του σιδήρου που μπορεί να πιάσει νήματα ή κουμπιά.

Όταν τελειώσετε το σιδέρωμα σεντονιών, τραπεζομάντηλων και γενικότερα υφασμάτων με μεγάλη επιφάνεια, ακουμπήστε τα πάνω σε μια πόρτα ή πάνω σε καρέκλες έως ότου κρυώσει το ύφασμα. Αν τα διπλώσετε αμέσως, η θερμότητα θα δημιουργήσει πτυχές – κοινώς τσαλάκες!

Χρησιμοποιήστε τσιμπιδάκια μαλλιών για να ασφαλίσετε τις πτυχές των ρούχων στη θέση τους! Όταν έχετε ένα ρούχο όπως μια πλισέ φούστα, περάστε τις πτυχές στη θέση τους χρησιμοποιώντας τσιμπιδάκια και περάστε άφοβα το σίδερο από πάνω.

Εδώ είναι ένα άλλο tip! Τυλίξτε την επιφάνεια της σιδερώστρας σας με αλουμινόχαρτο. Καθώς το φύλλο αλουμινίου είναι ένας αγωγός θερμότητας, η θερμότητα από το σίδερο θα περάσει  στα φύλλα αλουμινίου και συνεπώς στην άλλη πλευρά του ρούχου. Αυτό αφαιρεί την ανάγκη σιδερώματος και από τις δύο πλευρές και επιτυγχάνει εξαιρετικά αποτελέσματα - δοκιμάστε το!

#4 Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός! 

Ορισμένα ρούχα όπως τα γιλέκα είναι αρκετά εύκολα, αλλά τα πουκάμισα για παράδειγμα είναι μια διαφορετική ιστορία! Εάν δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, μην ξεχνάτε τον κανόνα outside in - από έξω προς τα μέσα! Ξεκινήστε με το κολάρο, μετά τις μανσέτες και συνεχίστε από εκεί.

 

#5 Χρησιμοποιήστε Αρωματικά Spray 💐

Είμαστε μεγάλοι funs των  αρωματικών spray και τα προτείνουμε ειδικά για τα κλινοσκεπάσματα. Γιατί προσφέρουν αρώματα που βοηθούν να παρασυρθείς σε ένα γαλήνιο ύπνο. Στην Ελλάδα δεν είναι πολύ διαδεδομένα και οι επιλογές είναι λίγες. Εμείς αγαπήσαμε και σας προτείνουμε την top επιλογή Lino Nel Vento του Οίκου Jo Malone, με χαλαρωτική ευωδία λεβάντας.

 

#6 Εξαφανίστε τα σημάδια καψίματος από τα ρούχα 🥵

Εάν κάνετε ένα μικρό λάθος κατά το σιδέρωμα, δεν είναι το τέλος του κόσμου. Μια γρήγορη λύση για λεκέδες από κάψιμο του σίδερου είναι το λευκό ξύδι. Βυθίστε ένα καθαρό πανί στο ξύδι και στη συνέχεια σκουπίστε το λεκέ. Βεβαιωθείτε ότι έχετε σκουπίσει ένα μέρος του υφάσματος κάθε φορά για να αποφύγετε τη διάδοση της ζημιάς. Τέλος, σκουπίστε με καθαρό, κρύο νερό.

 #7 Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά

... καθαρίσετε το σίδερο χρησιμοποιώντας σόδα,  ξύδι κι άλλα οικιακά αντικείμενα. Δείτε αυτό το tutorial από την Real Simple για να μάθετε 👇

Ακολουθείστε τα παραπάνω και το σιδέρωμα θα γίνει εύκολη και γρήγορη υπόθεση!

 


Σχόλια Παραγγελίας

Τα σχόλια σας για να δημοσιευτούν, πρώτα θα ελέγχονται, σας ευχαριστούμε πολυ!

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.